Col·leccionant retalls

29 Març, 2012

Fa un temps que vaig sentir a parlar d’un nou fenomen d’aquests que apareixen cada dos per tres en el ja nostrat Món 2.0. Pel que veia, el nou servei, després de portar en funcionament uns anys, de sobte havia començat a arrasar entre el públic nord-americà i el tema començava a creuar l’Atlàntic. Una de les seves utilitats més comentades i promocionades era la de preparar una boda, llavors, com és que l’estava fent servir tothom?

Pinterest és tracta d’un servei que es basa en permetre’ns emmagatzemar i classificar totes aquelles imatges que ens agraden o interessen de les que trobem per la xarxa mentre naveguem. No se si quan éreu petits (o de grans) havíeu fet mai un àlbum de retalls. Jo si, i es tractava en anar retallant fotografies de les revistes i anar-les enganxant en un àlbum o llibreta que després decoraves (en el meu cas recordo haver-ho fet amb dos coses: catàlegs de joguines i revistes de programació televisiva), allò que ara també resulta que te nom i en diuen scrapbooking.
Doncs Pinterest ve a ser el mateix, tu vas visitant webs i triant les fotos que vols, no enganxar, si no clavar (pin) com si d’amb una xinxeta es tractés en el teu àlbum. Els altres usuaris de Pinterest, poden repinnejar-les, poden dir que els agraden i poden deixar comentaris. Òbviament, com tot el que ara es fa, també existeix un tema de seguidors i seguits que et suggereixen pins, de manera que a vegades no cal navegar per la xarxa per trobar el que busques, si no directament fer una cerca entre els pins de l’altra gent.

Sincerament, no entenc el revol ni perquè està triomfant, i l’única explicació que hi trobo és que els americans tenen molt de temps lliure, perquè si una cosa queda clara amb Pinterest és que és una eina per perdre el temps. Estic segur que li pots trobar alguna utilitat productiva, sobretot per de manera grupal, però jo, només li he trobat la utilitat d’anar guardant totes les il·lustracions que trobo que m’agraden i poder-les tindre endreçades amb una visualització prou elegant, per desar els cartells de les pel·lícules que vull veure o els llibres que vull llegir.

O sigui que si, que servei li pots donar, però no ve a solucionar-te cap necessitat, més aviat a crear-te-la. A més, la seva aplicació mòbil no passa de ser un visor dels teus pins i poca cosa més, fent complicada l’acció de pinnejar amb el mòbil, és més, tampoc és la cosa més senzilla fer-ho per ordinador. En resum, feu-li un cop d’ull si voleu, però no us capfiqueu si no li trobeu el què.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: