Alcatraz

28 Març, 2012

Ahir a la nit finalitzava la primera temporada d’Alcatraz (2012-), l’última sèrie creada per J.J.Abrams, conegut entre altres pel fenomen Lost (20042010). Han estat tretze capítols emesos de manera força irregular des que començà a principis de gener, ara una parada, ara un parell de capítols de cop, ara un que no tocava… He anat constant molt d’escepticisme cap a ella, però a mi m’ha semblat una sèrie molt entretinguda i interessant.

Alcatraz ens porta, acompanyats per la detectiu Rebecca Madsen, el doctor Diego Soto i el misteriós agent Emerson Hauser, a investigar l’aparició de cop, a dia d’avui, d’una sèrie de criminals dels que no se’n va seguir gaire la pista des que van ser traslladats des de la famosa presó a causa del tancament d’aquesta al 1963. El cas és que reapareixeran amb la mateixa aparença que tenien llavors. Ningú sap com és que són aquí, què és el que pretenen ni quants hi han.

Cada episodi tractarà sobre un reaparegut i la seva cerca i captura, mentre es va filant el misteri que s’amaga darrera de tot, on semblen haver-hi interessos creuats per part de diversos personatges i on no està tan clar quin bàndol cal seguir.

A Abrams se li dóna molt bé i li encanta aquests tipus d’arguments. Ens trobem novament amb les seves capses misterioses (si no l’heu vista, és obligada la seva conferència sobre la Tannen’s Magic Mistery Box al TED), amb flashbacks a cada capítol, jocs malabars espai-temporals, etc. Potser si que li viem els trucs, però també és el que busquem, i jo particularment ho disfruto com un nano.

I segurament gran part de la culpa d’aquesta regressió a la infància, com també em passa amb una altra de les sèries on Abrams està involucrat, Person of Interest (2011-), la té el moment en que una veu t’explica resumidament el plantejament de la sèrie, sempre, a l’entradeta, com quan veiem The A-Team (El Equipo A, 19831987)!

On March 21st 1963 Alcatraz was officially closed due to rising costs and decrepit facilities. All the prisoners were transferred off the island… only that’s not what happened. Not at all

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: