Cròniques des del GSMA Mobile World Congress

18 febrer, 2011

Litus_7x24, que s’encarrega del bloc Cultura Patxanguera, treu el nas a Mandrilades. per ser el primer Convidat de l’any i parlar-nos de la seva experiència al MWC.
A què espereu per enviar el vostre article a mandrilades[arroba]gmail.com? Va, animeu-vos!

O com el món se’n va a la merda.

Feia uns quants anys que tenia moltes ganes d’anar a un dels congressos de tecnologia més importants del món (cal dir però, que encara tenia més ganes de ser el Convidat de Mandrilades.). Gràcies a una invitació de darrera hora, per fi vaig tenir accés al GSMA Mobile World Congress. A hores d’ara és complicat que algú no n’hagi sentit a parlar, pel que no explicaré què és. Passem directament a la crònica del dia de “autos” (locos? Qui-lo-sa).

El primer que cal dir és que m’estrenava en la dura feina de reporter twitterià. Vaig fer una anàlisi en temps real del que anava veient. Foto, comentari. Foto, comentari. Comentari. Foto, comentari.

El segon que cal dir, i ja entrem en matèria tecnològica és: la bateria de l’iPhone 3Gs no està pensada pels reporters twitterencs. El primer dia que anava a un dels congressos més importants de tecnologia del món, va ser el primer dia que em vaig quedar sense bateria.

En arribar al recinte, vaig quedar corprès del fet que hi havia tanta gent que parlava català com gent que parlava castellà. És a dir, zero. Encara que jo vaig arribar-hi en trambaix, estem parlant d’una fira global. Situats? Endavant.

Business is business que diuen aquells, així que el primer stand que vaig visitar va ser el de l’empresa que m’havia convidat. Em van explicar el sistema de localització de flotes d’emergència que presentaven. Prou interessant, la veritat. Probablement una de les aplicacions més útils de la fira. Perquè la resta…

La resta no és que estiguessin malament. Penseu que hi havia stands de Fujitsu, Intel, Microsoft, Blackberry, Cisco, HTC, Android, Samsung… I Apple? Doncs al migdia, després de buscar-la repetidament a l’índex d’expositors, vaig recórrer a Google. Els d’Apple són tan “xulos” que no assisteixen a CAP fira multiplataforma. És a dir, ells van a les que munten ells, per ells sols. La frase “a Apple no li cal tenir un stand enlloc per estar-hi present”, era ben veritat. Tots els stands tenien iPhones i iPads per presentar les aplicacions i d’altres serveis. Inversió de la poma a la fira: zero. Repercussió: infinit.

Ja que hi era, vaig aprofitar per potinejar uns quants gadgets. A mode de resum, els terminals que més em van agradar van ser el HTC Desire HD i el Samsung Galaxy S II. De totes maneres, la primera reflexió de la crònica és: no veig cap millora substancial respecte l’iPhone. Nanos, aneu 3 anys tard. Per cert, Nokia sembla estar molt pel darrera quant a prestacions. I el sistema de Microsoft Windows Mobile, al meu parer, molt fluix. Sobretot a nivell visual.

Pel que fa a tablets, el mateix. L’iPad sembla el millor. Els altres, i només alguns, en la meva modesta opinió guanyen simplement en el fet que no són tan endogàmics com Apple. Però vaja, l’Apple Store és com l’estació de França… que hi ha de tot.

Altres tendències són les evolucions de les xarxes (el 4G es diu LTE “Long Terminal Evolution”), els equips de transmissió sense cables d’alta capacitat (per operadors de telefonia, bàsicament) i d’altres fricades que no necessiteu per viure.

HTC Desire HD

De fet, la principal reflexió que vaig fer en sortir de la fira va ser precisament, que era totalment ridícul (i fins i tot terrorífic), que tota aquella gent amb tratjo, totes aquelles empreses del Silicon Valley, tota aquella milionada en tecnologia, es destinés a escoltar una cançó, veure un vídeo, llegir un article o jugar a un joc. Perquè, amics mandrils, molt em temo que això és tot el que esperem de la tecnologia d’un congrés com aquest. Oci, oci i simplement oci.

Com que em fa la impressió que l’evolució tecnològica ja no implica una evolució humana, reivindico des d’aquí la defensa de la cervesa. Del vermut dels diumenges. De les excursions a la muntanya. De l’esport. I sobretot sobretot, del saber parar, esperar i respirar. Juguem tot el que vulguem amb els trastets aquests. Ens agraden i són divertits. Però la veritat és en un altre lloc.

Això sí! Les hostesses…fiuuuu!

Litus_7x24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: