Portar una col·lecció de manga, còmics i llibres des de fa tants anys, combinat a tindre en aquests moments uns tres punts de residència (i fa poc en contava quatre!), fa que cada cop sigui més freqüent oblidar quins llibres tens, quins números et falten d’aquella col·lecció que vas deixar a mitges fa uns anys, etc. i comences a caure en comprar exemplars repetits, no comprar per inseguretat…
Per això sempre he buscat una eina que em solucionés tots aquests maldecaps, i crec que de moment l’he trobada.
Vaig descobrir aNobii mentre estava a Japó, n’havia sentit a parlar, però no em decidia a entrar-hi. L’experiència més similar a un catalogador de llibres que tenia era l’aplicació LivingSocial per Facebook, i no va ser satisfactòria.
El problema de la major part de webs per l’estil, o de programes que fan el mateix, és que a l’hora de buscar llibres sovint t’has d’acontentar amb la primera versió que trobes del llibre en qüestió o introduir-ho tu mateix, fet que propicia una quantitat de duplicats brutal.
Què buscava jo? Necessitava una completa base de dades dels llibres publicats arreu del món, és a dir, que disposessin dels ISBN; que pogués consultar la meva col·lecció des de qualsevol punt del món, i a ser possible en el meu cas, via iPhone; que disposés de les portades dels llibres i permetés una visualització de la llibreria com si fos la prestatgeria d’un videoclub; poder editar i completar les dades de qualsevol element de la meva col·lecció… Sóc molt llepafils a l’hora d’endreçar i catalogar, i m’agrada que ja que ho faig, fer-ho bé!
aNobii compleix moltes d’aquestes demandes: la seva base de dades comprèn en aquests moments 24.249.384 referències, permet la cerca per ISBN assegurant així que l’exemplar que trobes és el que buscaves i no cap altre versió, pots mostrar la llibreria en diverses maneres i una d’elles és la que volia, pots editar les dades dels títols i, si, disposa d’aplicació per iPhone.
Per estar al dia, com no, també té el component social i així permetre crear els teus grups amb altres usuaris.
Però encara li falten i fallen coses per ser el que jo buscava: falten moltes referències encara; l’edició i adició de nous títols ha de ser supervisada per l’equip d’aNobii, per una banda molt positiu en quant a la qualitat, però el procés és extremadament lent i en la major part dels casos infructífer; no permet fer sub-col·leccions o sub-prestatgeries amb el que em veig obligat a haver de tindre diferents contes obertes pels manga i pels llibres… i sobretot, em reafirmo, el lent procés d’acceptació.
Us recomano que feu la prova del servei amb alguns llibres que tingueu per casa, és sorprenent a voltes el que hi ha a la base de dades!
Deixa un comentari