Televisió 2.0

29 Novembre, 2010

Avui era dia d’Eleccions al Parlament de Catalunya i un cop votat i arribat a Barcelona, m’he disposat a seguir els programes especials dedicats a l’event. Paralelament, uns quants amics havíem fet una porra sobre la nova configuració de l’hemicicle i també volia anar mirant qui guanyava a cada nova dada de l’escrutini. I, com no, també estava molt interessat en veure que anava dient al gent a través de Twitter.

En fi, tota una sèrie d’informació que desitjava seguir conjuntament, així que vaig començar a obrir finestres, canviar mides de lletra, organitzar l’escriptori… finalment l’aspecte que oferia el meu monitor era aquest:

Com veieu, al Firefox hi tenia obertes varies pestanyes: en una hi havia TV3.cat amb la retransmissió en directe del programa especial dedicat a les eleccions, a una altra, el GMail obert per enviar mails als participants de la porra i una tercera que enllaçava a una web de la Generalitat de Catalunya dedicada a donar els resultats de l’escrutini contínuament.

Per sota de tot, hi havia un Excel on anava introduint els canvis en el repartiment dels escons al Parlament, per veure com evolucionava la porra i podia anar veient qui era el guanyador en tot moment i, de tant en tant, comunicar la situació fent servir l’add-on del Firefox per twittejar Echofon.

A la dreta de la pantalla, tenia obert Chrome amb la pàgina de Twitter oberta, mostrant-me una timeline sobre els hashtags #28n i #e10, i des d’on retwittejava aquells que trobava interessants o divertits. També de tant en tant, obria pestanyes amb els twitters personals de diferents comunicadors de Catalunya.
Com a queixa personal sobre aquesta última opció, dir que l’haver de clicar per actualitzar els twitts que es veien, no em permetia estirar-me còmodament a la cadira.

En resum, podia semblar caòtic, però cada cop estic més convençut que en breu, començarem a mirar la televisió d’una manera similar.

6 Respostes per a “Televisió 2.0”

 1. MacA Says:

  I qui ha estat el guanyador de la porra?sembla q sigui festuck?

  • Yaiba Says:

   Doncs fins al 94% més o menys, Edbama i Festuck anaven empatats, però aquell útlim escó que va passar del PSC al SI, va acabar donant la victoria a Festuck.

 2. Marcusen Says:

  “Començarem a mirar la televisió d’una manera similar”
  No t’ho pensis pas, com a mínim no des de una sola pantalla. Tele + mòbil encara.
  La gran ventatja del televisor es la passivitat, si porta massa feina aleshores ja no es televisió.

  • Yaiba Says:

   Llavors estem parlant de la mort de la televisió, perqué aquesta passivitat (que no li trobo la “ventatja” enlloc) és la que fa que cada cop es miri menys i s’opti per altres vies. No dic ara, però si en menys de 10 anys, o s’espabila o es convertirà en el proper VHS.

   De totes maneres i abans de parlar d’aquests esdeveniments pseudo-apocalíptics, comentar que fa anys que podem modificar i alterar la televisió: sistema dual, teletext, subtítols… I també ens han demostrat que ens la poden alterar: franjes de vora 1/3 de pantalla per mostrar sms enviats pel public, franjes verticals on posar publicitat, mosques publicitaries de la pròpia cadena…

   • Marcusen Says:

    La ventatja es que l’encens, tries el canal que vols i llestos. No t’agrada? Canvia de canal. Un model simple que l’ha fet el producte estrella en totes les sales d’estar (i una pila de cuines) del món.

    Desconec si el consum de TV ha minvat.

   • Yaiba Says:

    Aquesta ventatja l’entenc, però no és passivitat, al contrari, reacciones en no agradar-te el que hi ha i canvies de canal; passivitat seria si no canviessis de canal. Però que passa quan per més que canviis de canal, res t’agrada? Busques altres opcions: desde llogar una pel·lícula a pagar per canals que si facin el que t’interesi.

    No crec que que hagi minvat, pero ho farà en breu… de fet, cada cop és més gent la que, per exemple troba indispensable la consola (una altra opció no-passiva) com a electrodoméstic, perque prefereix jugar-hi que veure el que fan a la TV.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: