Zits

10 Novembre, 2010

De tires còmiques n’hi han i han hagut milers, i més de fa un temps amb l’aparició dels webcòmics. De totes elles, algunes com Mafalda, Peanuts, Calvin & Hobbes o Garfield (encara serialitzant-se) són ja part de la història del còmic i mundialment conegudes, amb publicació en milers de diaris i recopilacions que s’editen i reediten any rera any.
Personalment, però, crec que la millor tira còmica que he llegit mai és creada per Jerry Scott i Jim Borgman i que porta per nom Zits.

El protagonista de Zits, Jeremy Duncan, és un adolescent que viu amb els seus pares i de qui ens expliquen el seu dia a dia: els seus amors, la relació amb la seva família, els seus amics, la seva vida a l’institut, el seu primer concert, la seva banda, la seva primera feina… tot!

L'etern triangle amorós de Jeremy, el seu pare i la tecnologia

He llegit abans altres tires còmiques, i segurament des de Garfield de Jim Davis no em trobava rient en veu alta mentre llegia. Altres tires et fan gràcia, et fan pensar, fan que aixequis una cella irònicament… Zits et fa riure! I ho aconsegueix mitjançant la teva identificació amb les històries dels seus personatges, ja sigui des del punt de vista d’en Jeremy, del seu pare, de la seva mare, del seu amic… sempre hi ha algun moment en que et trobes identificat amb la situació, i en cas que no, la trobes propera.

Jeremy i Sara... ballar amb noies sempre és complicat el primer cop...

Zits va debutar l’any 1997 en uns 200 diaris a Estats Units, actualment és publica cada dia a més de 1500 diaris d’arreu del món i traduït a més de 10 llengües, desgraciadament el català no és una d’elles. A Catalunya disposem de la seva edició en castellà de la ma de Norma Editorial que de tant en tant ens ofereix una nova entrega de les històries d’en Jeremy, i que a dia d’avui ja en porten 11 volums.

Recomanada queda, i us deixo amb una tira ja històrica! i si valtros també llegiu tires còmiques o n’heu llegit, comenteu quina us agrada més!

Diferències... (cliqueu per augmentar)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: