Humor de “Luxe”

8 Novembre, 2010

Diria que ja havia vist un tros de La Vida de Brian (Life of Brian, 1979) amb total desconeixença dels seus autors quan era petit, quan un nadal a casa dels meus tiets, jo devia tenir 12 o 14 anys, la meva tieta em va posar un video amb capítols de Monty Python’s Flying Circus (1969-1974) dient-me que estava segura de que m’agradarien i advertint-me “Parlen en anglés, però té subtítols”, em va posar uns auriculars perquè el so de la televisió no molestés als “grans” mentre feien la sobretaula. La jugada no li va sortir bé: no podia parar de riure. Havia descobert als Monty Python.

Com deia, no podia parar de riure mentre desfilaven davant meu clàssics com The Funniest Joke in the World o Ministry of Silly Walks. L’afició per l’humor d’aquest grup d’actors britànics em va portar per la seva filmografia i anant trobant-me pel camí a seguidors de tota mena, des d’amics i amigues fins a professors d’història (que ens va posar a classe La Vida de Brian i Los Caballeros de la Mesa Cuadrada (Monty Python and the Holy Grail, 1975) amb l’excusa de que els vestuaris eren molt ben fets!).

Ara fa uns mesos, un d’aquests amics, el Pau, em va recomanar veure Monty Python Live at the Hollywood Bowl (1982), una actuació en directe del grup, on podria veure, entre d’altres, l’esquetx anomenat Four Yorkshiremen. L’altre dia parlant de tot i de res amb Lord William i SantiFu, de sobte algú va respondre “Luxury!”. És per això que us volia proposar avui aquest esquetx, i a l’hora de buscar-lo he trobat varies versions.

Quatre Homes de Yorkshire

El fet és que l’esquetx l’han interpretat en diverses ocasions i no sempre amb el mateix planter (així s’ha vist a actors com Rowan Atkinson o Alan Rickman intervenint-hi). Jo us deixo l’original i la gravada al Hollywood Bowl.
L’original fou emès l’any 1967 al programa At Last the 1948 Show (1967) i escrit i interpretat per Tim Brooke-Taylor, John Cleese, Graham Chapman i Marty Feldman.

I per comparar, la versió en directe de Monty Python Live at the Hollywood Bowl. Interpreten en aquesta ocasió Eric Idle, Graham Chapman, Terry Jones i Michael Palin.

Luxury!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: