The Social Network

19 Octubre, 2010

Cada cop més estic agafant els dilluns com el meu dia per anar al cinema. És una manera d’entrar de bones a la setmana, no sempre clar, però un parell de cops al mes crec que sempre es pot trobar un forat per passar-te per una sala a veure una pel·lícula.

Tot just ahir, vaig anar a veure The Social Network (La Red Social), dirigida per David Fincher i amb guió d’Aaron Sorkin. Calen més raons per pagar l’entrada? A mi no pas!

The Social Network comença preparant-te pel que vindrà durant les següents dos hores de pel·lícules: un diàleg a tota velocitat, mantingut a uns tres nivells més o menys, entre un noi i una noia asseguts a una taula que finalitza amb una frase per part d’ella:

Listen. You’re going to be successful and rich. But you’re going to go through life thinking that girls don’t like you because you’re a tech geek. And I want you to know, from the bottom of my heart, that that won’t be true. It’ll be because you’re an asshole.

El nivell no decau i la brillantesa de Sorkin en gairebé cada linia que escriu ens fa estimar, odiar, posicionar-nos, etc. amb tots els personatges de la pel·lícula. I, en el primer quart de pel·lícula ja ens ha fet una presentació genial de cadascun dels protagonistes de la història i de quina història ens estan explicant.

El guió està basat en el llibre The Accidental Billionaires de Ben Mezrich, que ens parla, bàsicament, de la relació entre Mark Zuckerberg i Eduardo Saverin, fundadors de Facebook. I, tot i que segons el propi Zuckerberg hi ha més ficció que realitat, no deix de ser una història potent i molt ben portada.

La meva recomanació és que la veieu, perquè és una senyora pel·lícula. Si no sou molt de la Versió Original Subtitulada, mireu-la doblada o acabareu marejats per la rapidesa i extensió dels subtítols.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: